Čokoládové trufles - LC
Tohle nedělejte moc často, je to návykové nízkosacharidové (lowcarb) cukroví :)
- 30m
- 14 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 80 - 90% | 120 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 ml |
máslo čerstvé | 30 g |
pomerančový likér | 30 g |
maliny sušené mrazem | 10 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
pistácie nesolené | 10 g |
Postup přípravy
-
Čokoládu dejte s máslem do misky a rozehřejte. Vymíchejte do hladka. Postupně přilévejte smetanu a míchejte tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá hmota. Na závěr přidejte pomerančový likér. Čokoládové kuličky tak získají báječnou pomerančovou chuť. Pokud se vám to zdrcne, tak opět zahřejte a vymíchejte do hladka.
-
Hotovou čokoládovou hmotu překryjte potravinovou fólií tak, aby fólie těsně přiléhala k povrchu čokolády, a dejte alespoň na 8 hodin zchladit. Pokud máte dostatečnou vůli, nechte čokoládu v lednici přes noc, vydrží dokonce až 3 dny. Takže na vás buď v klidu počká, nebo ji rychle vytáhnete, když se objeví nečekaná návštěva.
-
Čokoládovou hmotu nechte asi 5 minut v pokojové teplotě a lžičkou nabírejte kousky, které v dlaních rychle vytvarujete do kuliček.Sekané pistácie, lyofilizované ovoce, kakso nasypte na talířek, kuličky v nich obalujte a snažte se moc neujídat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů