Čokoládové trufles - LC

Sladce nesladce

Tohle nedělejte moc často, je to návykové nízkosacharidové (lowcarb) cukroví :)

Čokoládové trufles - LC

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
čokoláda hořká, 80 - 90% 120 g
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml
máslo čerstvé 30 g
pomerančový likér 30 g
maliny sušené mrazem 10 g
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
pistácie nesolené 10 g

Postup přípravy

  1. Čokoládu dejte s máslem do misky a rozehřejte. Vymíchejte do hladka. Postupně přilévejte smetanu a míchejte tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá hmota. Na závěr přidejte pomerančový likér. Čokoládové kuličky tak získají báječnou pomerančovou chuť. Pokud se vám to zdrcne, tak opět zahřejte a vymíchejte do hladka.

  2. Hotovou čokoládovou hmotu překryjte potravinovou fólií tak, aby fólie těsně přiléhala k povrchu čokolády, a dejte alespoň na 8 hodin zchladit. Pokud máte dostatečnou vůli, nechte čokoládu v lednici přes noc, vydrží dokonce až 3 dny. Takže na vás buď v klidu počká, nebo ji rychle vytáhnete, když se objeví nečekaná návštěva.

  3. Čokoládovou hmotu nechte asi 5 minut v pokojové teplotě a lžičkou nabírejte kousky, které v dlaních rychle vytvarujete do kuliček.Sekané pistácie, lyofilizované ovoce, kakso nasypte na talířek, kuličky v nich obalujte a snažte se moc neujídat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů