Jen ze 2 ingrediencí, doufám, že bude chutnat!
Více receptů na: https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 1h:15m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
jen tuhou část 50 ml |
50 ml |
100 g |
100 g |
na obalení 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Čokoládu nakrájejte nadrobno, kokosovou smetanu rozpusťte a až se začne vařit, přilejte do čokolády. Míchejte, aby se čokoláda plně rozpustila. Poté dejte do lednice cca na hodinu ztuhnout.
-
Jakmile hmota ztuhne, lžičkou uděláte kuličky, které obalíte v kokosu či kakau.
Uchovávejte v lednici.
Makronutrienty
40%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 118 kJ | 318 kJ |
Kalorická hodnota | 506 kcal | 75,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
15,1 g |
4,65 g
2,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 0,465 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41 g
29,2 g |
6,15 g
4,38 g |
Bílkoviny | 6,02 g | 0,902 g |
Sůl | 0,071 g | 0,011 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů