Čokoládové mini cheesecaky - LC

Michal

Nepečený valentýnský dezert, který je rychlý a opravdu vynikající. Kdo má rád čokoládu, tak si tyhle nízkosacharidové mini cheesecaky zamiluje. Já jsem nepoužil ani žádné sladidlo, to ale nechám na vás a na vaší chuti. Samozřejmě, pokud je připravujete pro někoho, kdo není na low carb dezerty zvyklý, lze použít erythritol nebo jiné vhodné low carb sladidlo.

Čokoládové mini cheesecaky - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
ořechy pekanové 100 g
máslo čerstvé 30 g
tvaroh měkký tučný 1 kus
mascarpone 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 70 g
smetana ke šlehání, šlehačka 75 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 40 g
jahody 5 kusů

Postup přípravy

  1. Jako první si ve vodní lázni rozpustíme 70 gramů hořké čokolády. Jakmile je čokoláda tekutá, necháme v pokojové teplotě zchladnout. Poté si rozmixujeme pekany na menší kousky, ale ne úplně najemno. Máslo rozpustíme a smícháme s pekany. Zamícháme a tuto směs dáme na dno skleniček, upěchujeme a vložíme do lednice na 20 minut.

  2. Mezitím si vyšleháme 100 ml smetany do šlehačky. Do mísy si dáme tvaroh, mascarpone, společně vyšleháme a přidáme šlehačku. Opět mixérem prošleháme a přilejeme zchladlou čokoládu. Společně vymixujeme do hladkého krému. Tímto krémem naplníme skleničky, kde na dně máme pekanovou krustu, a dáme do lednice na hodinu.

  3. V kastrůlku přivedeme 75 ml smetany k varu, ihned z plotny stáhneme a přidáme 40 gramů hořké čokolády. Metličkou vymícháme v kompaktní polevu. Tou zalejeme ztuhlé mini cheesecaky, ozdobíme dle fantazie – já použil lyofilizované ostružiny a jahody. Dáme přes noc do lednice.

  4. Ať chutná! A pokud budete mini cheesecaky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz! TIP: Množství si upravte podle skleniček, které chcete použít. Já použil 5 skleniček o objemu 180 ml.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů