Nepečený valentýnský dezert, který je rychlý a opravdu vynikající. Kdo má rád čokoládu, tak si tyhle nízkosacharidové mini cheesecaky zamiluje. Já jsem nepoužil ani žádné sladidlo, to ale nechám na vás a na vaší chuti. Samozřejmě, pokud je připravujete pro někoho, kdo není na low carb dezerty zvyklý, lze použít erythritol nebo jiné vhodné low carb sladidlo.
- 30m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
70 g |
70 g |
Poleva | |
75 ml |
75 ml |
40 g |
40 g |
5 kusů |
5 kusů |
Postup přípravy
-
Jako první si ve vodní lázni rozpustíme 70 gramů hořké čokolády. Jakmile je čokoláda tekutá, necháme v pokojové teplotě zchladnout.
Poté si rozmixujeme pekany na menší kousky, ale ne úplně najemno. Máslo rozpustíme a smícháme s pekany. Zamícháme a tuto směs dáme na dno skleniček, upěchujeme a vložíme do lednice na 20 minut.
-
Mezitím si vyšleháme 100 ml smetany do šlehačky. Do mísy si dáme tvaroh, mascarpone, společně vyšleháme a přidáme šlehačku. Opět mixérem prošleháme a přilejeme zchladlou čokoládu. Společně vymixujeme do hladkého krému. Tímto krémem naplníme skleničky, kde na dně máme pekanovou krustu, a dáme do lednice na hodinu.
-
V kastrůlku přivedeme 75 ml smetany k varu, ihned z plotny stáhneme a přidáme 40 gramů hořké čokolády. Metličkou vymícháme v kompaktní polevu. Tou zalejeme ztuhlé mini cheesecaky, ozdobíme dle fantazie – já použil lyofilizované ostružiny a jahody. Dáme přes noc do lednice.
-
Ať chutná! A pokud budete mini cheesecaky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz!
TIP: Množství si upravte podle skleniček, které chcete použít. Já použil 5 skleniček o objemu 180 ml.
Makronutrienty
20%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 388 kJ | 2 956 kJ |
Kalorická hodnota | 332 kcal | 706 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,94 g
5,24 g |
19 g
11,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,894 SVJ | 1,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31 g
15,7 g |
66 g
33,4 g |
Bílkoviny | 5,85 g | 12,5 g |
Sůl | 0,053 g | 0,113 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů