Čokoládové lanýže - LC

Lanýže jsou mezi vánočním cukrovím mercedes - luxusní nízkosacharidové čokoládové hrudky vás na jazyku pohladí:) Děkujeme Květě Borovičkové za tip na báječnou dobrotu:)

Čokoládové lanýže - LC

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
smetana ke šlehání, šlehačka 300 ml
skořice mletá 1 lžička
máslo čerstvé 3 lžíce
čokoláda hořká, 80 - 90% 300 g
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Smetanu ke šlehání smíchejte s 1 čl skořice ohřejte téměř k bodu varu, nasypte do ni najednou všechno nalámanou čokoládu a nechte rozpustit, stačí miskou občas zakroužit, opatrně rozmíchejte a přidejte máslo. Znovu promíchejte a dejte na půl hodiny na mrazák.

  2. Potom lžičkou vykrajujte lanýže, házejte je do kakaa smíchaného se skořicí, opatrně obalujte a uložte v chladu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů