Čokoládové košíčky se šlehačkou
- 20m
- 8 porcí
- jednoduché
- Cukroví
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká | 30 g |
kokosový olej | 0,5 lžičky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů | 1 lžička |
čokoláda hořká | 10 g |
Postup přípravy
-
V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.
-
Z mrazáku si vyndáme silikonové nebo papírové formičky na košíčky, které jsme si nechali 5 minut mrazit.
-
Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do košíčků a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády v košíčkách byla dostatečně silná a dala se od papíru či silikonu odlepit bez zlomení.
-
Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.
-
Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové košíčky.
-
Zdobíme povrch nasekanou hořkou čokoládou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů