Čokoládové košíčky se šlehačkou

Jídelní plán

Čokoládové košíčky se šlehačkou

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
čokoláda hořká 30 g
kokosový olej 0,5 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 150 g
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 1 lžička
čokoláda hořká 10 g

Postup přípravy

  1. V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.

  2. Z mrazáku si vyndáme silikonové nebo papírové formičky na košíčky, které jsme si nechali 5 minut mrazit.

  3. Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do košíčků a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády v košíčkách byla dostatečně silná a dala se od papíru či silikonu odlepit bez zlomení.

  4. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.

  5. Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové košíčky.

  6. Zdobíme povrch nasekanou hořkou čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů