- 20m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
30 g |
30 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
150 g |
150 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů + košíčky a barvivo 1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.
-
Z mrazáku si vyndáme silikonové nebo papírové formičky na košíčky, které jsme si nechali 5 minut mrazit.
-
Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do košíčků a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády v košíčkách byla dostatečně silná a dala se od papíru či silikonu odlepit bez zlomení.
-
Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.
-
Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové košíčky.
-
Zdobíme povrch nasekanou hořkou čokoládou.
Makronutrienty
32%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 489 kJ | 368 kJ |
Kalorická hodnota | 356 kcal | 87,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,9 g
11,7 g |
4,17 g
2,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,69 SVJ | 0,417 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,5 g
21,5 g |
8,02 g
5,32 g |
Bílkoviny | 2,64 g | 0,652 g |
Sůl | 0,422 g | 0,104 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů