Toto nízkosacharidové cukroví efektně vypadá i chutná :)
- 2h:30m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 g |
3 g |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Vše na těsto mimo kakaa prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme kakao. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.
-
Vyválíme mezi dvěma pečicími papíry. Vykrajujeme kolečka a ve všech světlých vykrojíme ještě uvnitř malé kolečko, aby nám vznikly kroužky. Dáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme 160 °C cca 8 min. S tvary hýbeme až po zchladnutí.
-
Smetanu s čokoládou rozpustíme a rozmícháme. Máslo vyšleháme a po částech přidáváme vlažnou čokoládovou hmotu. Vyšleháme na krém.
-
Krém dáme do zdobicího sáčku a na spodek každého světlého kroužku ho nastříkáme dokola a přiklopíme spodkem tmavého. Nakonec celé otočíme a vyplníme vzniklý střed.
-
Pokud se vám recept líbí, více jich najdete v mé nízkosacharidové kuchařce ????????
https://www.sladcenesladce.cz/
Makronutrienty
22%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 231 kJ | 444 kJ |
Kalorická hodnota | 533 kcal | 106 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,4 g
6,5 g |
3,26 g
1,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,64 SVJ | 0,326 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
50 g
24,8 g |
9,96 g
4,94 g |
Bílkoviny | 7,86 g | 1,56 g |
Sůl | 0,245 g | 0,049 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů