Čokoládové brownies s malinami - LC
Vymyslel jsem low carb čokoládové brownies bez laktózy, jehož hlavní surovinou je právě cuketa. Brownies je krásně hutné a uvnitř mazlavé. Přesně takové, jaké by pravé brownies mělo být. Moje čokoládové brownies je navíc bez lepku, cukru i laktózy!
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 800 g |
máslo z mandlí, krém | 150 g |
kokosový olej | 100 g |
mouka z vlašských ořechů | 100 g |
vajíčka | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 50 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 5 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
maliny sušené mrazem | 10 g |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme najemno a následně z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. K nastrouhané cuketě přidáme vejce, mandlové máslo, rozpuštěný kokosový olej a ořechovou mouku, kterou si jednoduše vyrobíme rozmixováním ořechů v mixéru. Přisypeme ještě sladidlo dle chuti. Já nejraději používám xylitol nebo erythritol.
-
Hmotu důkladné promícháme. Pak už jen přidáme zbylé ingredience včetně lyofilizovaných malin, které v rukou rozdrtíme na menší kousky. Opět důkladně promícháme.
-
Formu na pečení si vyložíme pečícím papírem, kam těsto nalejeme a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 50 minut. Brownies i po upečení a vychladnutí bude vevnitř mazlavé, což je ovšem žádané.
-
Čokoládové brownies chutná nejlépe až druhý den. Při pokojové teplotě vydrží několik dní. V lednici by mělo vydržet bez problému zhruba týden. Ať chutná! A pokud budete čokoládové brownies s malinami zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů