Čokoládové brownie vafle s jahodami

Kateřina Gallinová

Tyto ultra extra čokoládové, uvnitř měkké a na povrchu křupavé, vafle vznikly v mojí kuchyni jednoho chladného rána jako variace na čokoládový dort bez mouky. A byl to úspěch na první pokus.

Čokoládové brownie vafle s jahodami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
máslo 40 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 60 g
vejce slepičí velké, l 2 kusy
kakaový prášek nepražený 10 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
jahody 150 g

Postup přípravy

  1. Rozpusťte máslo, přidejte na kousky nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pokud by se čokoláda nechtěla úplně všechna rozpustit, směs lehce přihřejte.

  2. V tekuté směsi másla a čokolády dohladka rozmíchejte vejce. Přidejte kakao a bezfosfátový kypřící prášek a umíchejte hladké husté těsto.

  3. Do vaflovače rozprostřete část těsta, zaklopte ho a vafli usmažte, těsto obsahuje dost tuku, vaflovač jsem proto nevymazávala. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i zbylé těsto. Hotové vafle podávejte ještě teplé, ozdobené kousky jahod.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů