Čokoládové brownie vafle s jahodami
Tyto ultra extra čokoládové, uvnitř měkké a na povrchu křupavé, vafle vznikly v mojí kuchyni jednoho chladného rána jako variace na čokoládový dort bez mouky. A byl to úspěch na první pokus.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaflovač
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo | 40 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 60 g |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
kakaový prášek nepražený | 10 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
jahody | 150 g |
Postup přípravy
-
Rozpusťte máslo, přidejte na kousky nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pokud by se čokoláda nechtěla úplně všechna rozpustit, směs lehce přihřejte.
-
V tekuté směsi másla a čokolády dohladka rozmíchejte vejce. Přidejte kakao a bezfosfátový kypřící prášek a umíchejte hladké husté těsto.
-
Do vaflovače rozprostřete část těsta, zaklopte ho a vafli usmažte, těsto obsahuje dost tuku, vaflovač jsem proto nevymazávala. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i zbylé těsto. Hotové vafle podávejte ještě teplé, ozdobené kousky jahod.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů