Čokoládové bochánky se skořicí, hřebíčkem a s vůní pomeranče
Po kuchyni voní pomeranč, hřebíček a skořice. Nechybí ani kopec čokolády. Co to je? No krásně voňavé koláčky:). Vyzkoušejte :). Úspěch je zaručen.
- 1h
- 48 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 48 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 70 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 35 g |
skořice mletá | 1 lžička |
hřebíček mletý | 1 lžička |
pomerančová kůra | 1 lžička |
cukr třtinový | 60 g |
mléko polotučné | 150 ml |
med včelí | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
hladká mouka špaldová celozrnná | 120 g |
hladká mouka pšeničná | 120 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 30 g |
ořechy vlašské | 30 g |
marmeláda pomerančová | 80 g |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte zbývající a v robotu promíchejte až se vytvoří hladké těsto.
-
Z těsta tvořte kuličky, lehce zmáčkněte. Poté pečte 10min. při 180 st.
-
Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit pomerančovou marmeládu s 2 lžicemi rumu. Zřídlou marmeládou důkladně pomažte koláčky a nechte chvilku zaschnout.
-
Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit se šlehačkou čokoládu, přidejte máslo a vymíchejte hladkou čokoládovou polevu. Polevou polévejte koláčky a sypte sekanými ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů