Čokoládové bochánky se skořicí, hřebíčkem a s vůní pomeranče

Jídelní plán

Po kuchyni voní pomeranč, hřebíček a skořice. Nechybí ani kopec čokolády. Co to je? No krásně voňavé koláčky:). Vyzkoušejte :). Úspěch je zaručen.

Čokoládové bochánky se skořicí, hřebíčkem a s vůní pomeranče

Suroviny pro 48 osob

Čeho Kolik
máslo čerstvé 70 g
kakaový prášek, holandské kakao 35 g
skořice mletá 1 lžička
hřebíček mletý 1 lžička
pomerančová kůra 1 lžička
cukr třtinový 60 g
mléko polotučné 150 ml
med včelí 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
hladká mouka špaldová celozrnná 120 g
hladká mouka pšeničná 120 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 2 lžíce
máslo čerstvé 30 g
ořechy vlašské 30 g
marmeláda pomerančová 80 g
rum (originál tuzemský) 2 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte zbývající a v robotu promíchejte až se vytvoří hladké těsto.

  2. Z těsta tvořte kuličky, lehce zmáčkněte. Poté pečte 10min. při 180 st.

  3. Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit pomerančovou marmeládu s 2 lžicemi rumu. Zřídlou marmeládou důkladně pomažte koláčky a nechte chvilku zaschnout.

  4. Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit se šlehačkou čokoládu, přidejte máslo a vymíchejte hladkou čokoládovou polevu. Polevou polévejte koláčky a sypte sekanými ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů