Čokoládové bochánky se skořicí, hřebíčkem a s vůní pomeranče

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Čokoládové bochánky se skořicí, hřebíčkem a s vůní pomeranče 1 další fotka

Po kuchyni voní pomeranč, hřebíček a skořice. Nechybí ani kopec čokolády. Co to je? No krásně voňavé koláčky:). Vyzkoušejte :). Úspěch je zaručen.

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte zbývající a v robotu promíchejte až se vytvoří hladké těsto.

  2. Z těsta tvořte kuličky, lehce zmáčkněte. Poté pečte 10min. při 180 st.

  3. Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit pomerančovou marmeládu s 2 lžicemi rumu. Zřídlou marmeládou důkladně pomažte koláčky a nechte chvilku zaschnout.

  4. Na mírném ohni nechte v kastrůlku rozpustit se šlehačkou čokoládu, přidejte máslo a vymíchejte hladkou čokoládovou polevu. Polevou polévejte koláčky a sypte sekanými ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte