Čokoládová poleva tradiční
Čokoládová poleva klasická, ze ztuženého tuku a čokolády.
- 10m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Moučníky a dezerty
- Polevy, krémy, náplně
- Rostlinný původ
- Vaření v páře
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tuk pokrmový 100% | 200 g |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
kakaový prášek na vaření | 70 g |
Postup přípravy
-
Tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Do něj nalámeme čokoládu a prosejeme kakao. Vše stále mícháne, dokud se čokoláda nerozpustí a poleva nespojí. Pracujeme na nízkém plameni - nevaříme. Nepřidáváme cukr! Polevu přelijeme do misky, kterou později můžeme přihřát v mikrovlné troubě. Ze začátku je poleva opravdu hodně řídká - je potřeba počkat, až trochu zchladne a zhoustne - pak zdobíme, poléváme, namáčíme cukroví. Pokud poleva příliš zhoustne, přihřejeme krátce v mikrovlnce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů