Čokoládová pěna low carb
Klasická francouzská čokoládová pěna neboli mousse au chocolat je velmi efektním, i když surovinami a postupem jednoduchým, dezertem. Můžete čekat intenzivně čokoládový a poměrně sytivý, přesto ale sametově hebký a nadýchaný krém. Co vám budu povídat víc, je to prostě splněný sen čokoholika. A neexistuje skoro žádné jídlo, ke kterému by nešla připravit jeho nízkosacharidová varianta. Pouze použijete vysokoprocentní čokoládu a další cukr z receptu vynecháte. Ostatní přísady zůstanou beze změny.
- 1h:15m
- 3 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Polevy, krémy, náplně
- Primal
- Slavnostní tabule
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 80 - 90% | 90 g |
máslo | 30 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
V hrnečku v mikrovlnné troubě (surovinami nemusíte míchat) a nebo za stálého míchání v kastrůlku při mírném výkonu plotýnky rozehřejte čokoládu s máslem. Směs potřebujete tekutou, ale ne příliš horkou, aby se následně přidávaná vejce nesrazila. Čokoládu s máslem nevařte, jen ohřejte do rozpuštění. Nechcete, aby čokoláda zhořkla a zhrudkovatěla.
-
Vyklepejte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh.
-
Do tekuté vlažné čokolády s máslem zašlehejte žloutky. Poté po částech vmíchejte bílkový sníh. Jemně, aby pěna zůstala nadýchaná, zároveň ale důkladně, aby v ní nezůstaly kousky nerozmíchaného sněhu.
-
Hotovou čokoládovou pěnu rozdělte do 3 malých skleniček, hrnečků či mističek. A uložte ji na alespoň jednu hodinu do ledničky, aby před podáváním zpevnila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů