Nízkosacharidový dezert - nebe v puse:).
- 50m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
150 g |
150 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
200 ml |
200 ml |
50 g |
50 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
Poleva | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíte Ghí spolu s čokoládou a mandlovým máslem, za stálého míchání spojiíte všechny ingredience a vytvoříte jednolitou hmotu, následně odstavíte z plamene a přidáváte všechny ostatní ingredience kromě moruší.
-
kakao, kefír, kokos, vejce, vanilkový extrakt a jedlou sodu ručním mixérem vše důkladně spojte dohromady, nakonec do těsta přisypte moruše a ručně promíchejte.
Těsto nalijte do chlebové formy a pečte na 180°C po dobu 45 minut.
-
Chlebíček po vyndání polijte polevou, kterou si připravíte roztopením čokolády spolu s mandlovým máslem ve vodní lázni, nakonec posypte morušemi. Chuť hořké čokolády a sladkých moruší se skvěle doplňuje.
Makronutrienty
26%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 453 kJ | 1 136 kJ |
Kalorická hodnota | 347 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14 g
5,16 g |
11 g
4,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,4 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,7 g
10,7 g |
22,4 g
8,35 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 8,03 g |
Sůl | 0,442 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů