Čoko/červená řepa - dort nízkosacharidový

Ali

Choco/beetroot - low carb (LC) dort je báječný dezert či vydatná snídaně. Samozřejmě jen občas, o to víc si ho vychutnáme třeba s kávou a přáteli...Koláč je úžasně vláčný, kupodivu není příliš vlhký ani suchý a je jemně cítit po řepě a kakau.

Čoko/červená řepa - dort nízkosacharidový

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
červená řepa 300 g
vajíčka 5 kusů
mouka z vlašských ořechů 200 g
xylitol 50 g
kokosový olej 80 ml
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 kus
bílý jogurt 100 g
tvaroh měkký tučný 2 kusy
zakysaná smetana 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
borůvky 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšlehat sníh z bílků ( nemám dva roboty, tak je ušlehám nejprve, nebojte, nestihnou spadnout) šlehám jen bílky se špetkou soli, bez sladidla. Syrovou, oloupanou řepu nastrouhat na jemno. Jemně vymačkat šťávu, ale ne moc. Dát do slehače.

  2. Přidat ořechovou mouku, žloutky, kokos, prášek do pečiva, olej, kakao, sladidlo. Umýchat hmotu a podle hustoty, přidat trochu jogurtu. Přidáním ušlehaných bílků se hmota trochu nadlehčí....zapracovávat opatrně.

  3. Dáme do vymazané, vysypané formy a pečeme asi 50min na 180st. Koláč trochu naběhne, ale ne nijak markantně. Po upečení je vršek trochu hrbolatý,...nevadí, krém to schová. Dáme vychladit. Z formy to jde hůře, doporučuji opatrně, na přenesení na tác. Doporučuji použít velkou obracečku na palačinky

  4. Než koláč vychladne, tak uděláme krém vyšleháním všch surovin. Na vychladlý koláč navrstvit. Udělala jsem trochu zaoblený kopeček. Nechat aspoň hodinu-dvě vychladit. Pak jsem nakreslila spirálu se ❤ a dozdobila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů