Pre všetkých milovníkov čokolády. Tento lowcarb zákusok sa nedá nemilovať a musíte ho skúsiť.
Pre viac inšpirácií sledujte môj https://www.instagram.com/chutne_chudni_lowcarb...
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
30 g |
30 g |
250 g |
250 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Oddeľ žĺtka od bielkov, bielka so štipkou soli vyšľahaj na sneh. Žĺtka vyšĺahaj do peny, pridaj mandľovú múku, prášok do pečiva,škoricu. Všetko spoj a vylej na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch cca 12 minút. Po vychladnutí cesto prekroj.
-
Čokošku rozpusti s kolosovým olejom, vymiešaj s tvarohom, holandským kakaom a povoleným sladením.
Pásy testa natri krémom a poskladaj na seba, vrch natri kremom a daj do
chladničky na pár hodín.
Dozdob ovocím a nakrájaj na porcie.
Makronutrienty
32%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 736 kJ | 580 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 139 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,93 g |
8,37 g
2,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 0,837 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
4,97 g |
8,81 g
3,92 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 8,73 g |
Sůl | 0,332 g | 0,262 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů