ČOKO ŘEZY S POLEVOU
- 30m
- 9 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Outdoor a trek
- Párty
- Párty pro děti
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandle mleté | 100 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 20 g |
soda jedlá | 1 lžička |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 1 g |
ricotta, syrovátkový sýr | 250 g |
tvaroh měkký, vanička | 250 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 40 g |
máslo čerstvé | 20 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 180 ml |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus pořádně smícháme. Nalijeme do formy (21x21 cm) vyložené pečicím papírem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 20-25 min.
-
Čokoládu nastrouháme a smícháme s tvarohem a ricottou. Po vychladnutí korpus potřeme krémem a dáme do lednice.
-
Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Přidáme lžíci xylitolu a necháme spojit. Až začne směs hnědout, přilijeme smetanu a necháme za stálého míchání vařit dokud poleva nezhoustne. Trvá to cca 10 minut. Polevu nalijeme na řezy, rozetřeme a skladujeme v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů