- 30m
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
kakaový prášek, holandské kakao 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) *dle potřeby 1 g |
1 g |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
40 g |
40 g |
Poleva | |
20 g |
20 g |
či jiné podobné sladidlo 1 lžíce |
1 lžíce |
180 ml |
180 ml |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus pořádně smícháme. Nalijeme do formy (21x21 cm) vyložené pečicím papírem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 20-25 min.
-
Čokoládu nastrouháme a smícháme s tvarohem a ricottou. Po vychladnutí korpus potřeme krémem a dáme do lednice.
-
Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Přidáme lžíci xylitolu a necháme spojit. Až začne směs hnědout, přilijeme smetanu a necháme za stálého míchání vařit dokud poleva nezhoustne. Trvá to cca 10 minut. Polevu nalijeme na řezy, rozetřeme a skladujeme v lednici.
Makronutrienty
21%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 996 kJ | 1 105 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,98 g
2,7 g |
8,85 g
2,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,798 SVJ | 0,885 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
8,68 g |
21,2 g
9,63 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 11,4 g |
Sůl | 0,38 g | 0,421 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů