Čočkový salát s rukolou, houbami a sušenými rajčaty

VEGGIE FISH

Tento salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, můžete ho podávat ihned ještě teplý, nebo studený v horkých letních dnech. Kombinace zelené čočky, hub a sušených rajčat výborně doplňuje výrazná chuť rukoly a citronu.

Čočkový salát s rukolou, houbami a sušenými rajčaty

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
žampiony čerstvé 300 g
čočka zelená 200 g
rukola 100 g
rajčata sušená 200 g
sůl 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
olej řepkový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Čocku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte ji přibližně 25, aby byla měkká ale ne rozvařená. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat.

  2. Žampiony nakrájejte na plátky a opečte zprudka na oleji dokud nezezlátnou. Když jsou žampoiny zlatavé, přimíchejte k nim čočku, směs osolte, ochuťe citronovou šťávou a odstavte.

  3. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Na talíř nandejte rukolu, na ní čočkovou-houbovou směs a na závěr přidejte nakrájená sušená rajčata. Dozobit můžete srpečky citronu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů