Čočkový salát s rukolou, houbami a sušenými rajčaty
Tento salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, můžete ho podávat ihned ještě teplý, nebo studený v horkých letních dnech. Kombinace zelené čočky, hub a sušených rajčat výborně doplňuje výrazná chuť rukoly a citronu.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 300 g |
čočka zelená | 200 g |
rukola | 100 g |
rajčata sušená | 200 g |
sůl | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
olej řepkový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Čocku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte ji přibližně 25, aby byla měkká ale ne rozvařená. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat.
-
Žampiony nakrájejte na plátky a opečte zprudka na oleji dokud nezezlátnou. Když jsou žampoiny zlatavé, přimíchejte k nim čočku, směs osolte, ochuťe citronovou šťávou a odstavte.
-
Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Na talíř nandejte rukolu, na ní čočkovou-houbovou směs a na závěr přidejte nakrájená sušená rajčata. Dozobit můžete srpečky citronu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů