Tento salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, můžete ho podávat ihned ještě teplý, nebo studený v horkých letních dnech. Kombinace zelené čočky, hub a sušených rajčat výborně doplňuje výrazná chuť rukoly a citronu.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Čocku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte ji přibližně 25, aby byla měkká ale ne rozvařená. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat.
-
Žampiony nakrájejte na plátky a opečte zprudka na oleji dokud nezezlátnou. Když jsou žampoiny zlatavé, přimíchejte k nim čočku, směs osolte, ochuťe citronovou šťávou a odstavte.
-
Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky.
Na talíř nandejte rukolu, na ní čočkovou-houbovou směs a na závěr přidejte nakrájená sušená rajčata. Dozobit můžete srpečky citronu.
Makronutrienty
65%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 739 kJ | 1 517 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 363 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,6 g
10,1 g |
56,8 g
20,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,76 SVJ | 5,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,51 g
0,315 g |
7,22 g
0,648 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 23,1 g |
Sůl | 15,5 g | 31,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů