Čočkové kuličky s rajčatovou omáčkou

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Čočkové kuličky s rajčatovou omáčkou

Když je příležitost, dělám ráda večeře tzv. filmové. Čočkové kuličky s rajčatovou omáčkou jsou jedna z nich.

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujeme asi polovinu uvařené čočky spolu s česnekem, červenou cibulí a Tamari. V míse smícháme vzniklou směs s druhou polovinou celé uvařené čočky, zahustíme kukuřičnou moukou, přidáme mletá lněná semínka, sušené nebo zmražené bylinky, sůl, pepř a tvarujeme kuličky, které klademe na pečící papír.

  2. Pečeme 30-40 minut, max. na 160 stupňů, abychom neznehodnotili tuk v lněném semínku.

  3. V malém hrnci zahřejeme rajčatové pyré, podle potřeby přidáme trochu vody, omáčka by však měla být spíš hustá. Dochutíme chilli, datlovým sirupem a citrónovou šťávou. Důkladně promícháme, odstavíme z plotny, přidáme nakrájenou šalotku a dochutíme umeoctem nebo solí. Omáčku podáváme v misce zvlášť, abychom si mohli kuličky v omáčce namáčet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte