Čočka na kyselo
Na Nový rok nesmí chybět :)
- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka zelená | 400 g |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
cukr krystal | 1 lžička |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
/řáČočku den předem namočíme. Čočku propláchneme a dáme do hrnce. Podlijeme vodou (asi do jedné třetiny čočky), přidáme bobkový list, a necháme dusit asi 20 minut. Hladkou mouku rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do čočky. Pořádně promícháme a necháme provařit. Dochutíme solí, cukrem a octem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů