CMUNDA PO KAPLICKU - LC
Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, děkujeme Věře Husákové za tip!
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 300 g |
vajíčka | 1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 20 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
česnek stroužky | 3 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
maso uzené vepřové | 100 g |
Postup přípravy
-
1 batát oloupu a nastrouhám polovinu najemno, polovinu nahrubo, přidám vejce, lžíci lupinové mouky, sůl, pepř, česnek a majoránku. Na pánev si lžíci rozetřu placičku, dám plátek vařeného uzeného masa a zakryji těstem. Pomalu smažím z obou stran, podávám s podušeným zelím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů