Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, děkujeme Věře Husákové za tip!
- 20m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g |
20 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
3 kusy |
3 kusy |
na smažení 1 lžíce |
1 lžíce |
dovnitř 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
1 batát oloupu a nastrouhám polovinu najemno, polovinu nahrubo, přidám vejce, lžíci lupinové mouky, sůl, pepř, česnek a majoránku. Na pánev si lžíci rozetřu placičku, dám plátek vařeného uzeného masa a zakryji těstem. Pomalu smažím z obou stran, podávám s podušeným zelím.
Makronutrienty
55%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 580 kJ | 1 457 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 348 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
2,56 g |
38 g
6,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 3,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,83 g
2,13 g |
14,7 g
5,35 g |
Bílkoviny | 6,73 g | 16,9 g |
Sůl | 0,952 g | 2,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů