Že jste nikdy nejedli listy červené řepy ? Velká chyba ! Jsou velice chutné, podobné mangoldu, či špenátu a obsahují obrovské množství cenných živin. Já jsem si letos při sklizni řepy pár balíčků listů pokrájela do mrazáku a mám na zimu zase o trošku více opravdových vitamínů zajištěno :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Příloha | |
---|---|
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
Zelenina | |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na lžíci ghí osmahněte kousek cibule, po chvilce přidejte pokrájené listy červené řepy, nebo mangoldu (lze ale použít i špenát), osolte, dost opepřete, podlijte troškou vody a 7minut duste. Poté přidejte uvařenou cizrnu a rýži – množství cca 1:1 a vše dobře promíchejte. Na talíři zakápněte umeoctem a olivovým olejem. Opravdu výtečné jídlo
Makronutrienty
70%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 431 kJ | 984 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 235 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16 g
0,562 g |
36,5 g
1,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,6 SVJ | 3,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,14 g
1,68 g |
7,17 g
3,84 g |
Bílkoviny | 3,83 g | 8,74 g |
Sůl | 0,496 g | 1,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů