- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
140 g |
140 g |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
300 ml |
300 ml |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Cizrnu nechte přes noc namočit ve vode. Ráno vodu slijte a spolu s řasou nebo bylinkami, vařte ve vodě nové. Odváženou cizrnu spolu se všemi ostatními ingrediencemi (olivy nezapomeňte vypeckovat) rozmixujte v hladkou pomazánku. Dle potřeby přilijte trochu vody. Pomazánku mažte třeba na domácí kváskový chléb. Dobrou chuť.
Makronutrienty
54%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 892 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 213 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
0,589 g |
23,6 g
0,933 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 2,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,73 g
0,939 g |
9,07 g
1,49 g |
Bílkoviny | 6,97 g | 11 g |
Sůl | 1,85 g | 2,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů