Cizrnové bulky

Jídelní plán

Bulky z cizrny, nadupané proteinem a zdravými sacharidy.

Cizrnové bulky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
cizrna, sterilovaná 240 g
vláknina psyllium, jitrocelová 4 lžíce
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
vejce slepičí střední, m 2 kusy
sůl 0,7 lžičky
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžička

Postup přípravy

  1. Sceďte sterilovanou cizrnu, 240g sterilované cizrny odpovídá jedné 400g plechovce. Všechny suché ingredience dejte do food procesoru a několika pulsy rozmixujte na prach. Přidejte cizrnu a vejce. Poté vše mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Z těsta vytvarujte malé bulky. Pokud chcete, můžete posypat semínky - sezamem, makem, kmínem nebo čímkoliv jiným na ozdobu:) Bulky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Bulky se v průběhu pečení nafouknou, zezlátnou a jdou snadno posunout na pečicím papíru - pak jsou hotové. Podávejte s oblíbenými přílohami. Bulky můžete upéct z většího množství a namrazit. Pak ale bude lepší udělat víc menších kousků. Můžete také experimentovat s kořením. Vynikající je také přídavek rozmarýnu nebo sušených rajčat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů