Cizrnové bulky
Bulky z cizrny, nadupané proteinem a zdravými sacharidy.
- 57m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, sterilovaná | 240 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
sůl | 0,7 lžičky |
kořenicí směs na gyros a kebab | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Sceďte sterilovanou cizrnu, 240g sterilované cizrny odpovídá jedné 400g plechovce. Všechny suché ingredience dejte do food procesoru a několika pulsy rozmixujte na prach. Přidejte cizrnu a vejce. Poté vše mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Z těsta vytvarujte malé bulky. Pokud chcete, můžete posypat semínky - sezamem, makem, kmínem nebo čímkoliv jiným na ozdobu:) Bulky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Bulky se v průběhu pečení nafouknou, zezlátnou a jdou snadno posunout na pečicím papíru - pak jsou hotové. Podávejte s oblíbenými přílohami. Bulky můžete upéct z většího množství a namrazit. Pak ale bude lepší udělat víc menších kousků. Můžete také experimentovat s kořením. Vynikající je také přídavek rozmarýnu nebo sušených rajčat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů