Bulky z cizrny, nadupané proteinem a zdravými sacharidy.
- 57m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
240 g |
240 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
0,7 lžičky |
0,7 lžičky |
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Sceďte sterilovanou cizrnu, 240g sterilované cizrny odpovídá jedné 400g plechovce.
Všechny suché ingredience dejte do food procesoru a několika pulsy rozmixujte na prach. Přidejte cizrnu a vejce. Poté vše mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
Z těsta vytvarujte malé bulky. Pokud chcete, můžete posypat semínky - sezamem, makem, kmínem nebo čímkoliv jiným na ozdobu:)
Bulky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Bulky se v průběhu pečení nafouknou, zezlátnou a jdou snadno posunout na pečicím papíru - pak jsou hotové.
Podávejte s oblíbenými přílohami.
Bulky můžete upéct z většího množství a namrazit. Pak ale bude lepší udělat víc menších kousků.
Můžete také experimentovat s kořením. Vynikající je také přídavek rozmarýnu nebo sušených rajčat.
Makronutrienty
55%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 564 kJ | 354 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 84,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
0,474 g |
9,74 g
0,298 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 0,974 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,94 g
1,17 g |
2,48 g
0,737 g |
Bílkoviny | 8,72 g | 5,48 g |
Sůl | 2,23 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů