Cizrnová pomazánka s restovanou cibulkou

Jogínka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Cizrnová pomazánka s restovanou cibulkou

Zdravá pomazánka na svačinku, která by mohla chutnat i mužům.

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme alespoň na 12hod. do vody, nejlépe přes noc. Druhý den cizrnu propláchneme vodou a vaříme bez solení s jedlou sodou do měkka. Při vaření necháme cizrnu lehce probublávat. Aby cizrna tolik nenadýmala, můžeme přidat koření (saturejku, bazalku, tymián).

  2. Cibulku a česnek nakrájíme na hrubé kousky a orestujeme dohněda na oleji - pozor, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla.

  3. Vychladlou cizrnu mixujeme se studenou vodou a orestovanou cibulkou dokud se nevytvoří hladká kaše. Přidáme sůl a pepř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte