Cizrna v rajčatové omáčce se skořicí a pečené kuličky z kuskusu
Cizrna ve voňavé rajčatové omáčce s křupavými kuličkami z kuskusu je výborné, šťavnaté a snadné jídlo, které zvládne uvařit každý.
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, římský hrách | 250 g |
Kuskus | 200 g |
cuketa | 1 kus |
rajský protlak | 600 g |
cibule | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
olej řepkový | 100 ml |
skořice mletá | 1,5 lžiček |
Postup přípravy
-
Cizrnu namočte den předem, v průběhu máčení několikrát propláchněte. Před vařením slijte vodu, propláchněte a v čisté vodě uvařte do měkka - v tlakovém hrnci 30-40 minut, v normální alespoň hodinu.
-
Kuskus zalijte vodou, osolte, krátce povařte a nechte pod pokličkou odpočívat alespoň 10 minut. Cuketu nastrouhejte na struhadle na jemno a přimíchejte ke kuskusu. Rukama vytvarujte kuličky - nebojte se je pořádně umačkat - a postupně je klaďte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Kuskusové kuličky pečte 40-50 minut do křupava. Můžete je lehce potřít olejem, budou díky němu křupavější.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Osmahněte ji do sklovata na malém množství oleje, přidejte uvařenou a slitou cizrnu a vše promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, lehce osolte a přidejte skořici. Vše nechte ještě prohřát a následně podávejte s kuskusovými kuličkami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů