Cizrna v rajčatové omáčce se skořicí a pečené kuličky z kuskusu

VEGGIE FISH

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Cizrna v rajčatové omáčce se skořicí a pečené kuličky z kuskusu

Cizrna ve voňavé rajčatové omáčce s křupavými kuličkami z kuskusu je výborné, šťavnaté a snadné jídlo, které zvládne uvařit každý.

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte den předem, v průběhu máčení několikrát propláchněte. Před vařením slijte vodu, propláchněte a v čisté vodě uvařte do měkka - v tlakovém hrnci 30-40 minut, v normální alespoň hodinu.

  2. Kuskus zalijte vodou, osolte, krátce povařte a nechte pod pokličkou odpočívat alespoň 10 minut. Cuketu nastrouhejte na struhadle na jemno a přimíchejte ke kuskusu. Rukama vytvarujte kuličky - nebojte se je pořádně umačkat - a postupně je klaďte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Kuskusové kuličky pečte 40-50 minut do křupava. Můžete je lehce potřít olejem, budou díky němu křupavější.

  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Osmahněte ji do sklovata na malém množství oleje, přidejte uvařenou a slitou cizrnu a vše promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, lehce osolte a přidejte skořici. Vše nechte ještě prohřát a následně podávejte s kuskusovými kuličkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte