Cizrna s batáty a květákem (od 2 let)

Máma v kuchyni

Když jsem tohle jednoduché a rychlovkové jídlo naservírovala manželovi, významně na mě pohlédl a řekl: “To je výborný, to musí na blog!” A když chlap pochválí cizrnu a květák, tak je jasný, že to prostě do světa musí, protože to se zas až tak často nestává.

Cizrna s batáty a květákem (od 2 let)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 400 g
batáty, sladké brambory 400 g
cizrna, sterilovaná 300 g
cibulka jarní, sečka 4 kusy
kokosové mléko 400 ml
paprika sladká mletá 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Květák oberte na malé růžičky a batát oloupejte a nakrájejte na malé kostky o velikosti zhruba půl centimetru. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpalte ghíčko či olej a orestujte na něm cibulku. Po chvilce přidejte také batáty a květák, vše společně opečte dozlatova.

  2. Poté přidejte uvařenou cizrnu, zalijte kokosovým mlékem a ochuťte solí a mletou červenou paprikou (může být i pálivá, pokud vaříte pro větší strávníky). Přiklopte poklicí, stáhněte teplotu a na mírném plameni nechte jemně probublávat, dokud nebude květák a batát tak akorát – na skus. Trvat by to mělo přibližně 10 – 15 minut, dle velikosti kousků.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů