Když jsem tohle jednoduché a rychlovkové jídlo naservírovala manželovi, významně na mě pohlédl a řekl: “To je výborný, to musí na blog!” A když chlap pochválí cizrnu a květák, tak je jasný, že to prostě do světa musí, protože to se zas až tak často nestává.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
400 g |
400 g |
400 g |
400 g |
300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
400 ml |
400 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák oberte na malé růžičky a batát oloupejte a nakrájejte na malé kostky o velikosti zhruba půl centimetru. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpalte ghíčko či olej a orestujte na něm cibulku. Po chvilce přidejte také batáty a květák, vše společně opečte dozlatova.
-
Poté přidejte uvařenou cizrnu, zalijte kokosovým mlékem a ochuťte solí a mletou červenou paprikou (může být i pálivá, pokud vaříte pro větší strávníky). Přiklopte poklicí, stáhněte teplotu a na mírném plameni nechte jemně probublávat, dokud nebude květák a batát tak akorát – na skus. Trvat by to mělo přibližně 10 – 15 minut, dle velikosti kousků.
Makronutrienty
54%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 504 kJ | 2 032 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 486 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
2,44 g |
49,3 g
9,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 4,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,29 g
5,97 g |
29,4 g
24,1 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 11,9 g |
Sůl | 0,234 g | 0,943 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů