Citronový chlebíček s mákem
Klasika předělaná na lowcarb verzi, chutný dezert od Lucie Calábkové, děkujeme :) https://instagram.com/lowcarb_lucci
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z kešu ořechů | 1 hrnek |
mouka kokosová | 100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
soda jedlá | 1 lžička |
xylitol, cukr březový | 3 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
citrón | 1 kus |
máslo čerstvé | 80 g |
bílý jogurt smetanový | 2 lžíce |
mléko plnotučné | 50 ml |
mák mletý | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve smíchat sypké suroviny, pak přidat zbytek, formu na chlebíček vymazat (nebo doporučuji na spodní stranu formy dát pruh pečícího papíru, aby přesahovaly kraje, pak půjde chlebíček snadno vydělat z formy, jen se příborovým nožem objedou kraje a je to).
-
Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 180 °C horkovzduch, nejdříve přikryté alobalem cca 40 min., pak jsem cca 20 min. dopékala odkryté - zde je nutné upravit dle Vaší trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů