Báječný dort, osvěžující dezert...low carb bez cukru a mouky.
Děkujeme Anetě Schneiderové:
facebook.com/www.instagram.com/anetschneiderova/
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Na korpus si vše smícháte a rozprostřete do formy, já pekla v 21cm průměr na 160 stupňů cca 25 minut.
-
Smetanu si vyšleháte, přidáte tvaroh a vymačkané citrony (pokud máte bio citrony, přidejte i kůru) a želatinu si připravíte podle návodu, přidáte do lžíci krému a poté vmícháte celé do krému. Navrstvíte krém na korpus a ještě ozdobíte a dáte do lednice odpočinout. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit❤️
Makronutrienty
18%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 854 kJ | 692 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,54 g
2,94 g |
4,49 g
2,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,554 SVJ | 0,449 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,7 g
7,96 g |
13,6 g
6,45 g |
Bílkoviny | 9,21 g | 7,46 g |
Sůl | 0,089 g | 0,072 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů