Citrónové košíčky - LC

Sladce nesladce

Citrónové košíčky - LC

Cukroví v nízkosacharidové (low carb) verzi, které budete na Vánoce milovat. Je totiž úžasně nakyslé a přitom jemné a to je mezi ostatními druhý cukroví osvěžující.

Postup přípravy

  1. Postup: Všechny suroviny na těsto prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívat v lednici ideálně 2 hodiny.

  2. Troubu předehřejeme na 160 °C. Použijeme malé formičky, co máme doma doma, tedy jen jednu a mini papírové košíčky na mufiny. Vždy dáme košíček do formičky do něj vykrojíme kolečko z těsta a vytvarujeme podle formičky. Dáme jen v papírovém košíčku na plech a tak dokola. Upečeme do růžova. Necháme zcela vychladnout.

  3. Připravíme si krém: do kastrůlku rozklepneme vejce, přidáme sladidlo a citrónovou šťávu. Za stálého míchání metličkou zahříváme, až směs dosáhne teploty 85 °C. Pokud nemáme teploměr, mícháme, dokud směs nezačne houstnout do konzistence kaše, nesmí se však začít vařit. Poté sundáme z ohně a necháme trochu zchladnout, přibližně na 50 °C.

  4. Následně do krému pomocí tyčového mixéru zašleháme máslo. Přidáváme ho po malých kouskách a mixujeme do hladké emulze. Poté ještě chvíli pokračujeme v mixování, až směs zesvětlá a lehce nabude. Nakonec krém lžičkou dáme do každého košíčku vychladíme v lednici. Můžeme dozdobit obarveným kokosem.

  5. Pokud se vám recept líbí podobné najdete v mé nové kuchařce nízkosacharidového pečení ????

    https://www.sladcenesladce.cz/

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte