Cukroví v nízkosacharidové (low carb) verzi, které budete na Vánoce milovat. Je totiž úžasně nakyslé a přitom jemné a to je mezi ostatními druhý cukroví osvěžující.
- 1h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
150 g |
150 g |
40 g |
40 g |
2 kusy |
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
lze nahradit 1 žloutkem 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
šťáva 2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Postup: Všechny suroviny na těsto prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívat v lednici ideálně 2 hodiny.
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Použijeme malé formičky, co máme doma doma, tedy jen jednu a mini papírové košíčky na mufiny. Vždy dáme košíček do formičky do něj vykrojíme kolečko z těsta a vytvarujeme podle formičky. Dáme jen v papírovém košíčku na plech a tak dokola. Upečeme do růžova. Necháme zcela vychladnout.
-
Připravíme si krém: do kastrůlku rozklepneme vejce, přidáme sladidlo a citrónovou šťávu. Za stálého míchání metličkou zahříváme, až směs dosáhne teploty 85 °C. Pokud nemáme teploměr, mícháme, dokud směs nezačne houstnout do konzistence kaše, nesmí se však začít vařit. Poté sundáme z ohně a necháme trochu zchladnout, přibližně na 50 °C.
-
Následně do krému pomocí tyčového mixéru zašleháme máslo. Přidáváme ho po malých kouskách a mixujeme do hladké emulze. Poté ještě chvíli pokračujeme v mixování, až směs zesvětlá a lehce nabude. Nakonec krém lžičkou dáme do každého košíčku vychladíme v lednici. Můžeme dozdobit obarveným kokosem.
-
Pokud se vám recept líbí podobné najdete v mé nové kuchařce nízkosacharidového pečení ????
https://www.sladcenesladce.cz/
Makronutrienty
25%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 775 kJ | 559 kJ |
Kalorická hodnota | 424 kcal | 134 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,7 g
1,66 g |
4,94 g
0,522 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,57 SVJ | 0,494 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,4 g
17,9 g |
12,4 g
5,63 g |
Bílkoviny | 7,91 g | 2,49 g |
Sůl | 0,283 g | 0,089 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů