- 4h:15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Cukr svaříme s vodou a citronovou kůrou a pomerančovou kůrou, z citronu a pomeranče, kterou jsme oloupali, ale bez bílé dužiny.Pomeranč a citrony odstavnime, přidáme k cukrovenu rozvaru s kůrou, svaříme na hustou konzistenci, přecedíme a plníme do láhví.
-
Kůru nevyhazujeme, nasekame na drobno a dáme do sklenice s pískovým cukrem, promícháme a name kandovanou citronovou kůru na pečení.
-
Použití esence, všude kam se má použít citronová kůra nebo šťáva nebo aroma.Když naredite lihem, tak máte citronový likér limoncelo .
Makronutrienty
97%
2%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 436 kJ | 306 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 73 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,8 g
22,8 g |
18,8 g
16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,68 SVJ | 1,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,166 g
0,02 g |
0,116 g
0,014 g |
Bílkoviny | 0,616 g | 0,431 g |
Sůl | 0,015 g | 0,01 g |