ČIROK s kuřecím masem a fazolkami

Michaela Rau

tak jsem vám zjistila, že jsem 100 let za opicemi zase.. teda za starým Egyptem a díky tomu jsem dneska objevila "Ameriku" :D asi před 2 měsíci jsem si objednávala z jednoho e-shopu věci na pečení a hodila do košíku i pár věcí, které neznám, že vyzkouším.. když přišel balík, uklidila jsem věci a k vyzkoušení se samozřejmě nedostala, ikdyž na mě občas mrknul, když jsem šla pro semínka do chleba.. až dneska mě v obchodě kopla čiroková mouka, tak si říkám, sakra vždyť jsem chtěla zkusit ten čirok.. mouku jsem popadla a hned po příchodu domů jsem šla lovit informace a sáček čirokem..

ČIROK s kuřecím masem a fazolkami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
čirok, zrno 200 ml
voda vlažná 2 hrnky
sůl 1 špetka
kořenicí směs tandori masala 1 lžička
olej řepkový 1 lžíce
kuřecí prsa 1 kus
cibule 1 kus
sojová omáčka 1 lžička
fazolové lusky čerstvé 250 g
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. - nakonec jsem ho jednoduše propláchla, povařila 30 minut, nechala pod pokličkou ještě odpočinout a zatím šla lehce povařit čerstvé fazolky a nakrájet cibuli s masem - to jsem prohodila kořením tandoori masala a solí s pepřem, pak už jenom orestovala maso s cibulí, přidala na skus uvařené fazolky (povaříme asi 4-5 minut), promíchala, krátce prohřála, trochu zakápla sojovkou a mohlo se podávat

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů