ČIROK s kuřecím masem a fazolkami
tak jsem vám zjistila, že jsem 100 let za opicemi zase.. teda za starým Egyptem a díky tomu jsem dneska objevila "Ameriku" :D asi před 2 měsíci jsem si objednávala z jednoho e-shopu věci na pečení a hodila do košíku i pár věcí, které neznám, že vyzkouším.. když přišel balík, uklidila jsem věci a k vyzkoušení se samozřejmě nedostala, ikdyž na mě občas mrknul, když jsem šla pro semínka do chleba.. až dneska mě v obchodě kopla čiroková mouka, tak si říkám, sakra vždyť jsem chtěla zkusit ten čirok.. mouku jsem popadla a hned po příchodu domů jsem šla lovit informace a sáček čirokem..
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čirok, zrno | 200 ml |
voda vlažná | 2 hrnky |
sůl | 1 špetka |
kořenicí směs tandori masala | 1 lžička |
olej řepkový | 1 lžíce |
kuřecí prsa | 1 kus |
cibule | 1 kus |
sojová omáčka | 1 lžička |
fazolové lusky čerstvé | 250 g |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
- nakonec jsem ho jednoduše propláchla, povařila 30 minut, nechala pod pokličkou ještě odpočinout a zatím šla lehce povařit čerstvé fazolky a nakrájet cibuli s masem - to jsem prohodila kořením tandoori masala a solí s pepřem, pak už jenom orestovala maso s cibulí, přidala na skus uvařené fazolky (povaříme asi 4-5 minut), promíchala, krátce prohřála, trochu zakápla sojovkou a mohlo se podávat
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů