Čínské sladkokyselé pikantní špízky - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Čínské sladkokyselé pikantní špízky - bez lepku, mléka i vajec

Tip na večeři nejen pro přátele ala čínská restaurace. Bez lepku, mléka i vajec.

Sušeného ovoce, sójová omáčka - TO PROSTĚ VŠEM MOC CHUTNÁ!

S jasmínovou nebo BASMATI rýží je tohle LEHKÉ jídlo TOP.

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme osušíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3cm. Cibulky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na délku cca 4 cm i čerstvé zelené části. Meruňky spaříme a necháme okapat.

  2. Do mísy vlijeme víno, sójovku, olej, směs osolíme a opepříme podle chuti, přidáme chilli vločky nebo nasekanou feferonku. Marinádu prošleháme a vložíme do ní maso, cibulky i sušené meruňky. Necháme 2 hodiny marinovat.

  3. Po marinování maso, cibulky a sušené meruňky navlékáme na dřevěné špízy. Vkládáme na horký gril, lépe grilujeme na grilovací pánvi nebo grilovacím tácku , ze všech stran. Ke konci grilování podlijeme na gril. tácku marinádou a cca 3 lžícemi vody, aby zůstalo maso šťavnaté. Stále hlídáme kolem špejle, propečenost, můžeme ochutnat. Pokud chcete mít jistotu, nechte špízy dotáhnout v zapékací misce i s výpekem v troubě pod grilem na 210 stupňů cca 5 minut.

  4. Špízky necháme 2 minuty odležet a podáváme s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi nebo bílou kaiserkou apod...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte