Čínské placičky

Michaela Rau

Tenhle recept jsem kdysi našla na internetu i s pálivou thajskou omáčkou. K té měl velké výhrady můj kolega, až nakonec zkusil oboje dohromady a nemůže si od té doby vynachválit. Já recept na omáčku léty vytratila, takže budu muset recept zřejmě vyžebrat právě na něm. Ale i bez omáčky jsou čínské placičky - v mnoha obměnách - co je zrovna po ruce, prostě skvělým receptem.

Čínské placičky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí velké, l 2 kusy
sojová omáčka 3 lžíce
olej řepkový 2 lžíce
škrob jemný bramborový 2 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžíce
kořenicí směs kari, jemné 0,5 lžičky
zázvor sušený mletý 0,25 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 4 kusy
paprika pálivá mletá 0,5 lžičky
kuřecí stehenní řízek 500 g
sůl 0,25 lžičky
olej řepkový 200 ml

Postup přípravy

  1. Nejlépe den předem si na malé kostičky nebo nudličky pokrájejte maso

  2. V misce si metličkou vyšlehejte všechny suroviny, přidejte maso a pořádně promíchejte

  3. Naložené maso nechte v lednici přes noc odležet

  4. Před smažením směs pořádně promíchejte

  5. Na pánvi z masa dělejte malé placičky, asi velikosti lívanců a smažte je po obou stranách dozlatova

  6. Po usmažení dejte okapat a podávejte s kaší nebo hranolkami a oblíbeným salátem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů