Čínské placičky

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Čínské placičky

Tenhle recept jsem kdysi našla na internetu i s pálivou thajskou omáčkou. K té měl velké výhrady můj kolega, až nakonec zkusil oboje dohromady a nemůže si od té doby vynachválit. Já recept na omáčku léty vytratila, takže budu muset recept zřejmě vyžebrat právě na něm. Ale i bez omáčky jsou čínské placičky - v mnoha obměnách - co je zrovna po ruce, prostě skvělým receptem.

Postup přípravy

  1. Nejlépe den předem si na malé kostičky nebo nudličky pokrájejte maso

  2. V misce si metličkou vyšlehejte všechny suroviny, přidejte maso a pořádně promíchejte

  3. Naložené maso nechte v lednici přes noc odležet

  4. Před smažením směs pořádně promíchejte

  5. Na pánvi z masa dělejte malé placičky, asi velikosti lívanců a smažte je po obou stranách dozlatova

  6. Po usmažení dejte okapat a podávejte s kaší nebo hranolkami a oblíbeným salátem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte