Tenhle recept jsem kdysi našla na internetu i s pálivou thajskou omáčkou. K té měl velké výhrady můj kolega, až nakonec zkusil oboje dohromady a nemůže si od té doby vynachválit. Já recept na omáčku léty vytratila, takže budu muset recept zřejmě vyžebrat právě na něm. Ale i bez omáčky jsou čínské placičky - v mnoha obměnách - co je zrovna po ruce, prostě skvělým receptem.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Placičky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
500 g |
500 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Na smažení | |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Nejlépe den předem si na malé kostičky nebo nudličky pokrájejte maso
-
V misce si metličkou vyšlehejte všechny suroviny, přidejte maso a pořádně promíchejte
-
Naložené maso nechte v lednici přes noc odležet
-
Před smažením směs pořádně promíchejte
-
Na pánvi z masa dělejte malé placičky, asi velikosti lívanců a smažte je po obou stranách dozlatova
-
Po usmažení dejte okapat a podávejte s kaší nebo hranolkami a oblíbeným salátem
Makronutrienty
6%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 035 kJ | 6 313 kJ |
Kalorická hodnota | 486 kcal | 1 509 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,85 g
0,122 g |
11,9 g
0,378 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,385 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
49,2 g
2,75 g |
153 g
8,52 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 38,7 g |
Sůl | 1,06 g | 3,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů