- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.
-
Mandle spaříme horkou vodou a sloupneme slupku. Mrkev očistíme nakrájíme na velmi tenké nudličky. Pórek nakrájíme na kolečky, která potom překrojíme ještě na poloviny. Bambusové výhonky scedíme, použijeme pouze výhonky bez nálevu.
Ve studeném vývaru dobře rozmícháme druhou polovinu škrobu, cukr, sójovou omáčku, pepř, sůl a chilli.
-
Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme na ní maso. Opékáme tak dlouho dokud na povrchu nezískáme nazlátlou barvu.
Přidáme mrkev, pórek, mandle a bambusové výhonky. Dobře promícháme a opékáme společně asi 2 minuty.
-
Podlijeme připraveným vývarem a necháme lehce přejít varem. Nesmíme vařit dlouho, aby se zelenina nerozvařila.
Makronutrienty
24%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 508 kJ | 1 300 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 311 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,52 g
0,874 g |
14,1 g
2,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,552 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,46 g
4,06 g |
14 g
10,4 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 31,8 g |
Sůl | 0,391 g | 1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů