Cikánské řezy - Low carb cukroví

Jídelní plán

Cikánské řezy - Low carb cukroví

Vánoční čas a dobré cukroví - obojí patří neodlučně k sobě. Pro milovníky cikánských řezů tady máme recept na nízkosacharidovou variantu. Neváhejte a vyzkoušejte, příprava trvá jen pár minut a šup do trouby. Recept je ze základních surovin, vhodný pro příznivce nízkosacharidového stravování nebo pro ty, kteří pečou bezlepkově. My jsme sladili minimálně, ale vy si klidně přislaďte dle chuti - např. Xylitolem či jiným sladidlem. Kusů 24 - vel. cca 3x3,5cm.

Postup přípravy

  1. Ze surovin zpracujeme těsto - my vše umixujeme dohromady v mixéru. Těsto přímo vyválíme na plechu mezi dvěma pečícími papíry. Těsto předpečeme při 170st.C cca 10minut. Poté dáme nahoru polevu a dopečeme cca 10minut při stejné teplotě.

  2. Poleva : Na pánvi opražíme nahrubo sekané vlašské ořechy, stáhneme z plotny, přidáme čokoládu a sladidlo, čokoládu nahrubo nasekanou promícháme s teplými ořechy - rozpustí se, případně směs opatrně přihřejeme do rozpuštění čokolády. Směs odstavíme z plotýnky a přimícháme bílek a vše důkladně promícháme. Pokud chcete, můžete bílek nejprve vyšlehat na tuhý sníh a ten následně do ořechové směsi opatrně vmíchat. ( Existuje mnoho dalších postupů pro polevu - např. Můžete vyšlehat tuhý sníh z bílku, následně přidat sladidlo, nastrouhanou čokoládu a nasekané ořechy - výsledek bude obdobný). Polevu navrstvěte na předpečenou placku a dopečte ještě asi 10 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte