Cibulový cuketový koláč - LC

Cibulový lowcarb koláč není žádná novinka, ale mám ho rád a tentokrát jsem těsto udělal s cuketou a super. Je holt doba cuketová. Dělal jsem i z jiných muk, ale tato kombinace mně i ostatním chutná nejvíce. Od Jozefa Kabáta další báječný recept, děkujeme :)

Cibulový cuketový koláč - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mandlová mouka 50 g
mouka dýňová 30 g
psylium 25 g
cukety 230 g
vejce slepičí velké, l 3 kusy
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g
guma xantanová 6 g
sůl 6 g
cibule 2 kusy
cibule červená 2 kusy
sádlo 1 lžíce
slanina 150 g
zakysaná smetana 180 g
paprika kapie 1 kus
pažitka nať čerstvá 1 svazek

Postup přípravy

  1. Na korpus jsem všechny suché potraviny smíchal, přidal nahrubo nastrouhanou cuketu (předtím jsem ji lehce prosolil a nechal 15 minut vyplakat, poté vymačkal vodu), smíchal a přidal vejce. Po promíchání jsem nechal 15 minut v míse, aby se vlhkost vstřebala do suché směsi.

  2. Přendal a lžicí uhladil do dortové formy (26 cm) na pečící papír. Pekl jsem v troubě 35 minut na 180 °C. Korpus vyndal z trouby a nechal lehce vychladit.

  3. Vyklopil jsem a sloupl pečící papír. Vrátil zpět do formy a již bez bočních stěn natřel zakysankou, pokladl osmaženou cibulku, opečenou slaninkou a nakonec čerstvou kapií. Znovu dal do trouby na 20 minut na 180 °C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů