Cibulový cuketový koláč - LC
Cibulový lowcarb koláč není žádná novinka, ale mám ho rád a tentokrát jsem těsto udělal s cuketou a super. Je holt doba cuketová. Dělal jsem i z jiných muk, ale tato kombinace mně i ostatním chutná nejvíce. Od Jozefa Kabáta další báječný recept, děkujeme :)
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 50 g |
mouka dýňová | 30 g |
psylium | 25 g |
cukety | 230 g |
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g |
guma xantanová | 6 g |
sůl | 6 g |
cibule | 2 kusy |
cibule červená | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
slanina | 150 g |
zakysaná smetana | 180 g |
paprika kapie | 1 kus |
pažitka nať čerstvá | 1 svazek |
Postup přípravy
-
Na korpus jsem všechny suché potraviny smíchal, přidal nahrubo nastrouhanou cuketu (předtím jsem ji lehce prosolil a nechal 15 minut vyplakat, poté vymačkal vodu), smíchal a přidal vejce. Po promíchání jsem nechal 15 minut v míse, aby se vlhkost vstřebala do suché směsi.
-
Přendal a lžicí uhladil do dortové formy (26 cm) na pečící papír. Pekl jsem v troubě 35 minut na 180 °C. Korpus vyndal z trouby a nechal lehce vychladit.
-
Vyklopil jsem a sloupl pečící papír. Vrátil zpět do formy a již bez bočních stěn natřel zakysankou, pokladl osmaženou cibulku, opečenou slaninkou a nakonec čerstvou kapií. Znovu dal do trouby na 20 minut na 180 °C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů