Cibulovo "škvarkové" rohlíčky s uzeným tofu
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 600 g |
mléko rostlinné | 250 ml |
olej řepkový | 150 ml |
tofu uzené | 200 g |
cibule | 2 kusy |
droždí kostka | 1 kus |
cukr třtinový | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Začneme kváskem. Do mísy nalijeme mléko, rozdrobíme kostku droždí, posypeme špetkou cukru a mouky. Postavíme mísu na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Po 15 minutách smícháme spolu se zbytkem mouky, olejem, mlékem a solí. Vypracujeme těsto, zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a hodinu necháme kynout na teplém místě. Mezitím orestujeme na cibulce do křupava tofu nakrájené na kostičky. Tuto směs následně zapracujeme do nakynutého těsta.
-
Těsto pak rozdělíme na 4 díly, z kterých vyválíme placky. Každou placku rozřežeme na osminy, stejně tak, jako kdybychom krájeli pizzu. Jednotlivé díly poté smotáme (od nejširšího konce po nejužší) do tvaru rohlíčků. Rohlíčky necháme ještě 30 minut na plechu s papírem na pečení nakynout.
-
Poté pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení alespoň dvakrát vytáhneme a potřeme vodou s olejem, můžeme také posypat kmínem, hrubozrnnou solí nebo semínky. Poté vyndáme z trouby a celý plech přikryjeme utěrkou, aby nám hotové housky rychle neztvrdly.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů