CIBULOVÁ OMELETA

Oli

Cibulový koláč, což je skutečně oblíbená věc, se dá vytvořit krásně i bez mouky - lowcarb (nízkosacharidově). Děkujeme Tereze Kubešové za recept :), Více inspirace na Instagramu www.instagram.com/keto.chytre

CIBULOVÁ OMELETA

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
olivový olej 0,5 lžičky
cibule 100 g
slanina anglická 100 g
lučina 100 g
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
olivový olej 1 lžička
směs listových salátů 2 hrsti
olivový olej 0,5 lžičky
avokádo 1 kus
ořechy pekanové 20 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si udělám klasickou omeletu ze svou vajec. Nechám ji chvilkou vychladnout a namažu kozí Lučinou - kozí mléčné výrobky mají méně laktózy a navíc je pro nás tato laktóza i lépe stravitelná. Lučinu posypu sušeným česnekem.

  2. Na dostatku oleje nechám cibuli na proužky úplně zezlátnout, pak přihodím slaninu na kostičky a nechám doškvařit. Slaninu s cibulí umístím na omeletu a nechám v troubě na 180°C zapéct tak 10-15 minut.

  3. Nezapomínejte na salát: ▫️směs listových salátů ▫️olivový olej ▫️avokádo ▫️pekanové ořechy

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů