- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
pohankové klíčky 1 hrst |
1 hrst |
1 000 ml |
1 000 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
nízkotučný! 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opečeme dozlatova. Zalijeme vývarem. Přidáme na proužky nakrájený celer a vaříme cca 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
-
Do hotové polévky přidáme naklíčenou pohanku.
Polévku servírujeme s nasucho opečeným rohlíkem nebo bagetou a se na kostičky nakrájeným sýrem.
Makronutrienty
61%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 213 kJ | 166 kJ |
Kalorická hodnota | 51 kcal | 39,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,68 g
1,11 g |
5,19 g
0,866 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,668 SVJ | 0,519 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,73 g
0,942 g |
1,34 g
0,732 g |
Bílkoviny | 2,6 g | 2,02 g |
Sůl | 1,4 g | 1,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů