CIBULAČKA - nízkosacharidová
Moje první LC cibulačka. Už tolikrát jsem ji chtěla vyzkoušet a ani nevím proč na to nikdy nedošlo. Samozřejmě jsem si ji udělala po svém, asi tak jako všechno moje vaření:))
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 4 kusy |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
voda | 2 litry |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
ocet vinný bílý | 1 lžíce |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
vuřt, buřt, špekáček | 100 g |
vajíčka | 4 kusy |
Postup přípravy
-
4 hodně velké cibule na kolečka osmahnout na másle do zlatova. Zalít vodou (asi 2l) a ještě chvíli povařit. Na dochucení jsem použila sůl, pepř, chilli, cca lžíce bílého vinného octa a bobkový list.
-
Jednu větší naběračku polévky jsem rozmixovala a přidala zpátky. Na pánvi osmahla špekáček (kdybych měla, dala bych asi spíš šunku). Místo toustíku volské oko, no a na sýr jsem úplně zapomněla, tak příště.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů