Chřestový krém s uzeným lososem
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
chřest, výhonky | 200 g |
hladká mouka pšeničná | 20 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 200 ml |
losos uzený | 50 g |
sůl | 1 špetka |
rozmarýn | 2 snítky |
bazalka čerstvá | 2 lístky |
Postup přípravy
-
Z každého stonku chřestu odlomíme tuhý konec, který pokrájíme na drobno a povaříme cca 5 minut ve ¾ l vody. Povařený chřest rozmixujeme a přecedíme přes hustý cedník. Tím se zbavíme veškerých tvrdých vlasovitých částí chřestu a získáme vývar.
-
Do chřestového vývaru vložíme zbylé měkké stonky a povaříme cca 3 minuty. 6 stonků vyjmeme z vývaru. Spodní části nakrájíme na kolečka a vložíme na dno talířů. Hlavičky si schováme na ozdobu. Na dno talířů přidáme polovinu uzeného lososa nakrájeného na kousky.
-
Všechny zbylé chřestové stonky rozmixujeme, polévku zahustíme moukou. Nakonec přidáme sůl, mléko a polévku povaříme.
-
Hotový chřestový krém rozdělíme do dvou připravených talířů s kolečky chřestu a kousky lososa. Navrch naaranžujeme odložené hlavičky chřestu, zbylou polovinu lososa a bylinky. Tip Losos uzený za studena se do polévky hodí lépe než klasicky uzený za tepla.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů